Translate

неділя, 10 січня 2016 р.

Школа-родина "Червона калина"

Безсмертя народу – в наступності поколінь. Мудрість віків зберігається в книжках, в нашій історії, а багатство народної душі зберігається в пам’яті, у серці, у вчинках старших поколінь.
                Батьківщина, любов до неї починається з сім’ї,
і найважливіші якості й риси патріота та громадянина зароджуються в сімейному вихованні. Батьки – найголовніші вихователі, і вони найперші, хто відповідає перед власним сумлінням, народом, державою за якість виховання своїх дітей.
                Діти – продовжувачі не тільки батьківського роду, а й соціального ладу. І від того, які духовні та моральні цінності закладуть у їхні душі сім’я та суспільство, залежатиме майбутнє всього народу.
                У сім’ї та школі спільна мета – виховати всебічно розвинену особистість, здатну реалізувати себе в професійному, громадському і сімейному аспектах.
                Саме над проблемою “Навчання і виховання дітей на культурно-історичному досвіді рідного народу, його традиціях, звичаях, обрядах; формування їхнього національного світогляду та ціннісних орієнтацій на основі відродження традицій, звичаїв, обрядів українського народу” працює не перший рік педагогічний колектив Блистівського навчально-виховного комплексу. Школа наша незвичайна – це школа-родина “Червона калина”.
                Визначальним принципом навчально-виховної системи є взаємозв’язок відносин учня з родиною, вчителем, соціальними об’єктами, довкіллям, громадськістю села. Його реалізація здійснюється через творчі майстерні, які покликані формувати в учнів уміння та навички активної творчої діяльності народознавчого характеру, а на основі цього – і високу духовність.
Будь сином своєї батьківщини,
глибоко відчувай свій зв’язок
з рідною землею,
як син стався до неї,
поверни стократ їй те,
що дістав від неї.
                       К.Д.Ушинський
                Саме ці слова великого педагога стали дороговказом для творчого колективу нашої школи. Почуття відданості своєму народові, тій землі, яка народила і виколисала, намагаються донести до дитячих душ наші вчителі-керівники творчих майстерень.

                Рідне слово, рідна пісня, обряди та звичаї нашого села… Це далеко не весь перелік справ, якими опікуються наші вчителі, діти та батьки.

Немає коментарів:

Дописати коментар